Fórum
Za takovéto peníze funguje všechno, pan Tuček nemusí mít strach, že bych napsal, že je to hromada .... :-) Dobré 1" mohou být v určité oblasti lepší než 2", zvlášť pokud jsou jenom 37,5W (jakýpak asi mají průměr cívky, v datasheetu to není) ale ony jsou v KF730 taky. Dostat ze dvou 12" 96dB/W není velká věda a při 4" cívkách (vida, tady to najednou je .-) asi každý těch 450W vydrží, ať je vyrobil kdokoli. No a jak už jsem psal, získat ze čtyř kusů 79W 5" v horně 102dB/W by dokázal určitě i Andrej Cimbala, já jsem naposled měřil absolutně blbé 15" horny s rovnými boky a hloubkou asi jen 30cm, osazené naprosto nesmyslně DASy15P (cenové důvody) a bylo z toho 103dB při větším úhlu a snad i šířce pásma. Hůř už to prostě nejde, běžně se středové horny pohybují mezi 103÷108dB/W. Věřím tomu, že to hraje příjemně a celkem dost (když je jinak ticho), ale nezkoušejte s tím hrát někde na fesťáku vedle sestavy KF760 za stejné peníze - nebudete slyšet. Ano, T-servis si po ostudě s Meyer Soundem pořídil L-acoustics, a dále předvádějí, že zaměřování laserem a dokonalé presety od žádné firmy prostě nenahradí kvalitní zvukařskou práci. To platí i pro majitele EAW a čehokoli jiného. Taky se konečně po letech prodala i sestava JBL a snad sestava Martin Audio.