Fórum
Robert: Většina dotazů se zde nese v duchu, mám X peněz a chci stavět bedny za 2X peněz,viděl jsem 450Eur a už jsem si z toho podvědomě udělal finanční limit:-).
Výhybky pro kombinaci 15NDL76/DE800/ME90 mám odměřené ve třech variantách.Poslední a nejlepší si zákazník zaplatil i s autorskými právy.První variantu,která je realizovatelná i bez zvláštních nároků na topologii,poskytnu mailem.Všechny jsou pro variantu 8 ohmů.Pro 15NDL76 je relevantní zesilovač s výkonem okolo 600W do 8ohmů.Právě tento reproduktor má příjemné měkké podání zvuku.
On je s těmi basy při použití fullrange trochu problém.Bedna by měla být co nejmenší ,aby ji bylo možné umístit na stojan,ale zároveň ,aby basovala musí mít určitý minimální objem a tedy i velikost.
Skoro bych ,řekl.že by bylo vhodnější,aby jsi se poohlédl po hotovém boxu. NDM152, by byl docela vhodný kandidát.
Dobrý den,nemáte odladěnou výhybku na RCF MB15H401 + B&C Speakers DE700 a ME90 popřípadně s DE800,nikde jsem to nenašel.Prosím všechny o pomoc,abych to mohl dodělat.Popř.můžete poslat na email helmutzr@seznam.cz
Romane vykašli se už na DE 700 a použij DE82 + ME 90. Schema výhybky tu máš, nečekej, že s DE700 ti to tady bude někdo extra měřit. Rozměry bedny si urči sám. Dodrž vnitřní objem okolo 80l pro využití spodních frekvencí, který je MB15H401 schopen zahrát díky vetší výchylce. Pokud to budeš provozovat se subbasy, stačí objem okolo 60l