Fórum
Takový kravín s "mlékárnou" ještě donedávna stál třeba v Otrubech u Slaného. Je tomu asi šest let, co jsem tam na kole jezdil pro opravdu čerstvé mléko, a domu vozil pak spíš už máslo :-) Na mlaďocha, co to viděl poprvé to byla docela síla, když jsem si z toho dělal kakao, které se s trochou fantazie dalo jíst i příborem :-) Ale též jsem to přežil.
Ten člověk utratí třeba 8 let studia tím, aby mohl dobře předepisovat léky a nikoho nezabil. V době kdy s tím začne, nemá ponětí jak na tom tržní situace je, a jak bude za osm let. Nikdo ho na toto ve škole neupozorní. Jak s tím ten člověk může jinak naložit, když se v tu chvíli jinam než do lékárny (kde bohužel platí těch 15-16k hrubého) nehodí? Neumím si to představit.
Ač je eliminace padouchů co vytváří tato otrocká místa efektivní tím, že to místo jednoduše nikdo soudný neobsadí, nejde mi do hlavy, proč to tím má skončit. My už víme, že se nějaké tele najde, a tomu perspektivnějšímu člověku to posere. Znám mladého kluka, který by se vedle sinclaira nehanbil - občas nemám nejmenší šajn, o čem to vlastně mluví, jak moc je oproti mě daleko. První vlastní televizní vysílač postavil už někde brzo na střední.... Přesto neobsadil žádnou rozumnou dobře placenou pozici. Nestačí ani škola, ani praktické dosažené vzdělání. Je v tom ještě něco z osobního přístupu, a já stále tápu, co přesně to je.