Fórum
Česťo, to právě dnes nehrozí. Když vynechám asi těch 50% české populace (dej bůh za ní, aspoň mi nedělají konkurenci) co ty volné vydělané peníze uměj jenom propít, tak třeba to dítě není reálné. Není kdo by ho uživil, matkám stát totiž brzo skrouhne všechny příspěvky a úlevy na pár stokorun, a já jsem rád že uživím v nastávajících pěti deseti létech sebe. Pak mi bude skoro 35, než moje dítě dospěje, tak budu strhanej dědek po padesátce, a už si semnou nic neužije. Šéfem se tak jako kdysi postupem ve firmě stát nemůžeš. Takhle to dneska právě u té sposty – až většiny – nadnárodních molochů v průmyslových zónách každého většího města nefunguje. Budeš otrok, otrok, a zase otrok, a o tvém platu bude rozhodovat někdo 1000km daleko, co tě ještě ani nikdy neviděl. Tože tvůj čistý zisk firmě je třeba i 200-300 litrů měsíčně, a ty dostaneš něco přes 5%, z toho stát ti na dani sebere z toho zbytku další procenta, to zas nevidíš asi ty. Musíš mít ty koule, a stát se šéfem firmy vlastní, což tě nutí další a další roky chodit do dvou zaměstnání a žrát suchej chleba, přestože po výplatě chodíš po supermarketu, a koukáš na ty voňavý exotický sejry a ovoce ze zámoří.... Takže si klidně, pokud jsi ochotný na mne plýtvat svůj čas třeba někde na mailu poslechnu, co jsem to za pyču, že nevidím to dnešní bohatství mladých lidí. Opravdu jsem slepý. Nebo snad oslepený. Jen nevím čím.
Je to kluci v řiti pořád, jen trošku jinak, a nejsem si jist zda lépe. Nemám to porovnání, to je pravda.