Fórum

22.09.2010 23:54
#63494 detail odpovědět

Ano, já mám dva důvody, proč bránit svobodu před regulací, což je jen jiné slovo pro nesvobodu. Jednak jsem rád svobodný a jednak vím, že je to výhodné pro celou společnost. Argumentace řidičákem neobstojí, mix ani PA nejsou smrtící zbraní. Mám s tzv. "kvalifikací" osobní nepříjemnou zkušenost, možná bych dodnes dělal v ČKD, kdyby mi neodmítli zvýšit třídu a to navždycky, protože nejsem vyučený elektrikář (sice mám průmyslovku a vždycky jsem to dělal, ovšem výuční list zní jinak). Doporučili mi se jít do jejich učňáku ještě jednou vyučit. Když jsem dal výpověď, nabídli mi, abych tedy do toho samého učňáku šel dělat mistra. Takovou absurditou končí snahy o regulaci všeho všude. A nějaké zkoušky a papíry - stačí si připomenout tu Plzeň a chce se člověku zvracet. Jenom by přibylo korupce a papír by měl hlavně ten, kdo by si ho koupil. Když máme podobného póvlu plnou státní správu, tak bych ho nechtěl mít ještě v naší branži. Trh je oproti tomu spravedlivý, pokud je poptávka po kvalitních zvukařích, tak je odmění. Pokud není, tak jsou zbyteční, s papírem jako bez něj.