Fórum

07.09.2010 23:46
#63156 detail odpovědět

Koukám, že co člověk to názor:-) Já teda peru vnitřní windschutzy v SM58 docela pravidelně, drátěnou gulu vydrhnu starým zubním kartáčkem a pastou a hlavně po každém kšeftě zaflusaný mikrofon utřu, než ho uložím (a taky je dobrý nedávat ho do pytlíku, kde nemůže vyschnout) - a drátěné koule mi nezreznou mi dřív, než z nich muzikanti nadělají "bramboroidy"... a to už je zase načase vyměnit celé mikrofony, protože začnou hrát podezřele každý jinak:-), ono to mlácení o zem neprospívá a neprospívá...
K té debatě o mikrákách na bicí: E-mi, ty "kucháš" na kytarách středy? zvláštní... používám prtakticky výhradně SM57 nebo e609 a skoro vždycky mně to přijde nejlíp "narovno". Rovněž tak z SM57 na Hi-Hat, jak tu někdo psal, bych asi byl rozpačitý; kondík je přece jen "jiná opera", ale snímání z 30cm mi "naživo" přijde jako nesmysl - to už je overhead a ne spotmikrofon... A mimochodem, Beta 56 je hyperkadioida, nikoli kardioida.
Souhlasím s JKL, že nejlepší je mít výběr mikrofonů bez ohledu na značku, vyzkoušet, co nám na daný styl hudby nejvíc vyhovuje. Na druhou stranu třeba ta AUDIXácká je fakt dobré řešení za rozumnej peníz... jen bych si vybral sadu bez ADX51 a kondíky doplnil třeba od RODE (NT5, NT55).