Fórum
2 Kubas, Kouba: na obou festech jsem shodou okolností byl s CM, dokonce v jeden den. Řípfest: obrovská třecha od Pink Panteru, zvuk od HighLite Touring - 12x V-DOSC na stranu, suby jsem nepočítal. Dobře pověšené, dobře nastavené, hrálo to "jako z praku". Pulty Digidesign D-show Profile. Slyšel jsem Šmittyho zvučit The Switch a musím smeknout. Ono to bylo spíš jako ve studiu-co tam kdo nakroutil, přesně to mu z toho lezlo. Bylo by ostatně smutné, kdyby tomu u aparátu za desítky miliónů bylo jinak.
Potom jsme jeli do Vroutku - Vertical Sound, Adamson Y10, 2x Yamaha M7CL. Tady mi trochu vadil stánek zvukaře, venku to bylo jinak než za pultem, musel jsem tam hodně docpat zpěv, kterej venku zanikal; ale ten aparát taky hrál velmi dobře a na velikost toho festu byl rozhodně předimenzovanej. Jestli byly stížnosti na zvuk, tak to jde spíš za náma, lidma za pultem.
Vrátili jsme se na Řípfest na Korn a Osborna a musím říct, že to bylo spíš zklamání. Korni lepší - dobrý poměry, pro někoho možná málo kytar - ale docela potichu. Osborn bída - "Sólovej šlapák" a úplně utopenej zbytek sady, hluboko položenej snare téměř nebylo slyšet. O basistovi ani nevím že tam byl, nařvaná kytara a nakreslenej vokál (možná schválně přes nějaké pluginy). Zvuk jak na živasu ze začátku 80. let - možná to byl úmysl?
Zůstali jsme tam viset skoro do 02.00 - kvůli příšernému bahnu se nedalo vyjet z areálu, promrzlý, vyfoukaný a úplně zablácený a shodli jsme se, že to vlastně nestálo za to nachlazení...