Fórum

31.08.2010 10:45
#62921 detail odpovědět

Ano, jde hlavně o ty celkové rozměry a samotný počet součástek automaticky indukčnost nesníží a v mohl by ji v některých případech i zvýšit (právě u těch běžných provedení, kde stoupá s druhou mocninou). Mimochodem i drátové odpory mohou mít indukčnost malou, stačí ten drát uspořádat trochu jinak, než do solenoidu. Chlazení většího počtu menších součástek proudícím vzduchem může být lepší, ale tady bych se vzhledem k jejich minimálním vzdálenostem (nezbytným právě kvůli indukčnosti) moc velký efekt nečekal a speciální odpor namontovaný na chladiči na tom bude vždycky líp. Proto jsem se ptal, jestli jste viděl QSC nebo RCF, kde to tak řeší. Křižáckou výpravu nemůžete uspořádat u sebe doma, na to je potřeba se sebrat a vyrazit k sousedům, bojovat tam za věc své víry nebo svého kšeftu. Je myslím úplně jasné, že to děláte výhradně vy a nikdy ne já. Vyskakujete tady jako čertík ze škatulky pokaždé, když se objeví tři pro vás magická písmenka. Já jsem si je včera pro jistotu napsal na ebay.com protože mi vrtaly hlavou ty vaše "ohlasy na forech v USA". Výsledků bylo 45, z toho 4x skutečně šlo o elektroniku PKN, ovšem ve všech případech to byl line simulator od firmy Wandel & Goltermann, tedy věc pro snad každého tady mimořádně exotickou...