Fórum
K té koncepcí s 15": Mě se taky moc nelíbí 2x15" plus něco. sám jsem na něco takového zvučil jen párkrát, ale protože hraju i v kapele co občas sjede i nějaký regionální fest, slyšel sem to hrát víckrát. Ten nepoměr mezi dvěma velkými reproduktory a driverem je fakt znát, něco tomu ve výsledku prostě chybí. Z toho na co jsem narazil se mi docela líbil třeba nějaký starší Megaton 2x12 (byl bez popisků vzadu, takže nevím přesně jaký), ale to by mohlo být tak na hranici opravdu dobrého zvuku vs. konstrukce - bez ohledu na značku.
Například tohle léto jsem odjel pár menších akcí a vystačil jsem si s jednou PS15 na straně, dělenou uvnitř pasivně tím jejich jednoúčelovým analogovým "procesorem". Taková bedna toho uhraje překvapivě dost a divil bych se, kdyby ty nejlepší sestavy odtud to neuhrály podobně. Dvě takové bedny na straně se mi zdají jako lepší volba, než jedna 2x15, zvukově, pokrytím, do dálky není stejně ani jedno...
Napadlo mě, když tu kolega uvažuje o dvou na stranu (a nebyl v historii jediný), co třeba zkusit jeden pár s úzkou hornou a druhý s širokou. Úzkou do dálky na kraj, širší pokrýt střed. Osazení stejné nebo kompatilbilní. Zatím to tu snad nikdo neradil...? Celkově by byl aparát variabilnější, dohrál by i dál a vykryl by dost s teoreticky menšími interferencemi mezi bednami. Pro ty co chtějí dva kompakty na stranu by to mohlo být rozumné řešení. Co vy na to?