Fórum
2 J.J.: proč myslíš? Mě se to naopak docela líbí - třeba nápad routovat výstupy v samostatném menu je geniální - pokud přijedeš s hotovou, připravenou kapelou na flešce, jediné, co pak musíš udělat, je přeroutovat výstupy tak, jak je má aktuálně zapojené zvukař/majitel pultu na akci, a to je za chvilku. Trochu opruz je jen to čekání při změně konfigurace...
2 JKL: včera jsem ztrávil 6 hodin nad Soundcraftem Vi-1 (a na závěr i u Vi-6, show připravená na Vi-1 je plně kompatibilní, vyzkoušeno). A dokonce mi to už i začíná bavit... Děkuji tímto firmě TD Promo, zvl. pak Kubovi Mantlíkovi!
Spousta věcí je na tom pultu dobře, výbornej je třeba zrovna routing, nelíbil se mi způsob přepínání AUXů pre/post, pokud to chceš udělat sumárně, a nelíbí se mi, že při přiřazování AUXů na fadery musíš mačkat dvě tlačítka (vyselektovat AUX a mačkat FOLLOW FADER), pak jsem úplně nepochopil, proč má každý kanál dvojí label - jeden na touchscreenu, druhý na displayi nad fadery, resp. proč se nemůže kopírovat automaticky a v případě potřeby změnit... user layery jsou příjemné, i když přiřazování do nich je o něco méně rychlé než na AH a nemůže člověk označovat sekce barvami dle vl. výběru.
AH, Soundcraft a DiGiCo už pochopili, že cesta vede přes to, nabízet malé, střední i velké pulty vzájemně kompatibilní, s identickými možnostmi, zvukovou kvalitou a s maximálně podobným ovládáním, ostatní to čeká nebo odpadnou. Některé už dokonce napadlo používat i konkurenční protokol (např. MADI na AH). Nakonec Ti bude stačit, když se naučíš těch 5-6 digitálů, které mají smysl a bude klid...