Fórum
Tony: Jo, už jsem se zajímal co a jak. Tak existuje v podnikatelských pojistkách pojištění tzv. na all risks, tedy kromě odcizení a živelné pohromy i pojištění proti úmyslnému i neúmyslnému poškození nebo zničení věci vadou výroby. pádem nebo i vinou obsluhy. Problémek je v tom, že musí člověk být jako aktivní podnikatel (alespoň živnostník) a dále musí udržovat seznam majetku. Pojistka je relativně vysoká a je tam taky dost vysoká spoluúčast (asi 5tisíc), záleží na pojišťovně. Tak pro představu se můžete podívat, jak to vypadá pro celkovou poj. částku čtvrt milionu tady: http://www.sweb.cz/d.s.a/csob250t.htm Musím říct, že jsem to už nijak neověřoval, zda by to opravdu byly konečné peníze, je to jenom nástřel od pojišťovny, spíš počítám by to stálo víc. protože u kooperativy to bylo tuším 7-8 tisíc.
Ale pokud by mi to zaplatilo např. komplet nový pult, který vyhořel vinou vilitého půlitru, tak to myslím stojí za to. Je fakt, že když si připočítíte povinné ručení za auto (dodávku) a další výdaje (na bedňáky atd.) plus pojištění, tak už musíte pár akcí za rok hrát jenom na tyhle náklady...