Fórum
To MAD: Ahoj Made, také je používám, mám zatím 3 ks XE6000 na PA a 3 ks XD2500 na odposlechy, jak zvukově, tak výkonově jsem spokojen, basy i středy to tlačí super, na výšky ho nepoužívám, protože mi na ně stačí 120W.
Mechanické provedení bych řek super, uvnitř jsou jen tři desky jedna se zdrojem, druhá zesilovač a třetí panel s ovládáním, ten je spojen s deskou zesilovače plochým nařezávacím kabelem.
Chlazení je udělaný dobře, vzduch letí pouze přes chladič a nasátý prach v podstatě nemá šanci vlést do elektroniky, Teplota během hraní nepřesahuje 50°C. Ventilátory se rozbíhají při hraní na 100% otáček, při malém výkonu spadnou na tichý režim a ten je řízen podle momentální teploty, pohybuje se kolem 13-20% otáček.
Výhoda XE6000 je také v univerzálnosti, limiterem se dá v podstatě nastavit maximální výstupní výkon, ten se nastavuje v rozmezí výstupního špičkového napětí od 10V do 170V, tak že ho používám jak na velký aparáty s velkými výkony reproduktorů, tak i na malé aparátky s menším výkonem. Co se týče spolehlivosti, to ukáže čas, používám je teprve 2 měsíce a zatím vše OK.
Zdraví Jarda M.