Fórum
To Marek v 15:25
Neboj, obě normy (a nejen je) mám v PC, znám jejich obsah i názvy. Ale pro zvukaře je nikdo \\\"nešil\\\", na to jsme moc úzká cílová skupina. Spíše si myslím, že se možná časem v nich mohou objevit drobné specifické doplňky (změny) pro naší specializaci.
Jak bylo zde též uvedeno, revizák by měl provést revizi napájecí části pro dočasný amfiteátr (tedy ne toho, co je již v majetku ozvučovací/osvětlovačské firmy) a pořadatel zodpovídat za bezpečný provoz těcto rozvodů. Pokud tedy dám do smlouvy, že potřebuji TN-S přívod 230/400V s hlavním jištěním 63A a v reálu pak vidím 100m přívod 4x4ky s 63A pětikolíkem u pódia, pak je dobré si revizní zprávu od pořadatele nechat předložit, případně si důrazně popovídat s \\\"revizákem\\\", který by se pod to podepsal. Ale šedá je teorie a zelený je strom života, že jo? :-)
Co mi právě vadí ve zmiňované normě, je, že pokud půjde jen o přívod 32A a já budu používat svoji rozvodnici se samostatnými 1f fíčky např. zvlášť pro PA a zvlášť pro okruh nástrojovky a chránič na 32A výstupu rozvaděče v majetku pořadatele bude tento 30mA chránič mít osazen také a tudíž je mi selektivita vlastní rozvodnice k ničemu. Pro tento a podobné případy je dobré mít možnost spínačem centrální fíčko vypnout. Dokonce jsem to kdysi konzultoval přímo i s normotvůrci a za určitých opatření a okolností to lze.