Fórum

Ondřej
29.06.2010 22:56
#61725 detail odpovědět

radim: Zkušenosti mám s OM2 a OM5. OM2 je za ty peníze celkem slušný mikrofon, zvuk má takový trochu plochý, ne tak výrazný, ale do klubu, nebo něco nenáročného proč ne. Na SM58 ovšem nemá. OM5 je krásně čistý, pěkné basy, ale na hlasitou produkci se mi moc neosvědčil. Když je rachot, hůř se prosazuje. Jednou jsem vlastě dělal i s OM3, zpěválův vlastní. Byl to nějakej nářez v klubu a ten mě tenkrát docela mile překvapil, i v tom bordelu byl pěkně srozumitelný, lepší jako SM58. Akorát všechny tyhle Audixy, včetně OM11 mají jednu dost zásadní nevýhodu, která je v dost případech předem diskvalifikuje - hrozně lehce a rychle se zaplivou a to přímo na vložku. Někdy to netrvá ani půl hodiny. Pak je mikrofon jak pod peřinou, nepoužitelný. Musí se rozebrat a opatrně vysušit, molitan v kouli se dá kolikrát i ždímat (pěknej hnus). U jiných mikrofonů jsem na tenhle problém v takové míře nenarazil a to jsem po něm schválně pátral :-) Takže jestli je chceš na takovýhle nářezy, kde se s tim zpěváci nemazlí, poohlídni se po nějakých jiných, nebo rovnou zůstaň u SM58.