Fórum

29.06.2010 12:12
#61699 detail odpovědět

2 KOKO, Petr Novotný: Protože poslechnout si něčí aparát dřív, než si od někoho objednám ozvučení, je většinou těžko možné, je pro PROFESIONÁLNÍHO A ZNALÉHO (což pan Novotný - bez urážky - nejspíš nebude, když neví, co je QSC a zjevně ho to ani nezajímá... tolik k těm rypákům) produkčního/pořadatele etc. jedním z mála vodítek seznam techniky, z níž se aparatura skládá. Pomiňme pro tuto chvíli vliv obsluhy a řekněme, že drahá=kvalitní aparatura by měla hrát lépe něž laciná=sračková. Zároveň by se od toho měla odvíjet i cena za ozvučení, ježto pronajmu-li si BMW řady 7, taky bude dražší než pronájem Škody Favorit. Proto je rozdíl, zda nabízím k pronájmu zesilovače PSA anebo JBL.
P. Moučka stejně jako kdokoli jiný si zajisté může na svůj aparát lepit co chce, nicméně zůstává faktem, že přelepování log PSA samolepkami JBL je sprostý podfuk - kterým navíc lze oblbnout jen ty... ehm, méně znalé.

Druhou věcí je jednání. Opravdu nejsem zvyklý, aby mi někdo za to, že hodlám přijet na jeho aparatuře smíchat "svojí" kapelu, psal arogantní emaily (navíc plné příšerných hrubek), a v momentě, kdy se kapela postaví na podiu, mi řekl "támhle máš kabely" a postavil se za pult se založenýma rukama a nechal mne kapelu kompletně "nadrátovat" (před řvoucím a pískajícím publikem, netrpělivě čekajícím na hlavní hvězdy večera) - to se prostě pozná "profík":-D Že pan Moučka má (nebo tehdy měl) aparaturu, nesplňující požadavky v rideru, to bych mu klidně odpustil, ale tohle bylo silné kafe, se kterým jsem se setkal za mnoho let jedinkrát. Takže co se mne týče - Moučka NE, s jakýmkoli cajkem a bez ohledu na cenu.

V jak příkrém protikladu k tomu je třeba zde rovněž hojně "mytý" Jarda Mikyska, který - jako ostatně každý z nás, soudných zvukařů - udělal a udělá ochotně všechno pro to, aby přestavba trvala co nejméně a hrálo to co nejlíp! A v ten moment je mi úplně jedno, jestli má bedny z dřevoodštěpkových desek, Petře Berko!