Fórum
Bandpassy se zas tak moc neprosazují, sice se dá ještě několik značek přidat, ale třeba už RCF dělá pro jistotu téměř stejnou 18" bednu jako bandpass i jako basreflex, aby si mohl zákazník vybrat a ty opravdu nejlepší věci jsou spíš jinak. Měl jsem tady teď na měření další KV2, basovku 2x15" ES2.5, výsledky jsou už lepší než u ES1.5, hlavně oba 15" (feritový magnet, model 15LW1403) mají přiměřené parametry (naměřeno zhruba totéž jako u podobného modelu 15LW1402 udávají 18Sound v katalogu). Nemusím snad ani opakovat, že žádný zázrak se ale ani tady nekonal a spíš zůstává záhadou, proč je tak jednoduchá a nepříliš kvalitně zpracovaná věc, vyrobená na českém venkově .-))) pro našince tak drahá. Kdybychom měli k Megatonu přistupovat stejně, tak opravdu nevím, komu bychom ho prodávali, já na tak četný výskyt prostinkých milionářů v naší branži nevěřím .-))) Jestli se mnou chce někdo o této otázce polemizovat, tak bych ho poprosil, aby začal vysvětlením, čemu přesně KV2 říká "dvojité asymetrické komory", protože to je věc, které jsou "výborné akustické vlastnosti" této bedny podle prospektu "dané". Já tam nevidím naprosto nic navíc například oproti vnitřnímu uspořádání bandpassu RCF 4PRO 8002 i jiných.