Fórum
To petr vs:
Hm - ja tak ani nepresadzujem tieto mikrofóny a ani ich namyslím ako nejakú "výhru", skôr obecnejšie. Mám celkom kvalitný aparát a k nemu veľa mikrofónov ktoré som si počas pár rokov pokupoval. Jedná sa o to, že na začiatku som disponoval prevažne univerzálnymi mikrofónami typu sm67 audix i5 a pod. Nehovorím, že ich použitie je zlé, práve naopak... Ale - ak máš možnosť si nástroje vskúšať s rôznymi mikrofónmi, potom rýchlo zistíš ktoré z nich sú pre ten daný nástroj (muziku) najvhodnejšie. ja som sa nakoniec rozhodoval už len medzi štipcami (najma koli temperamentu muzikantov a ich pohybu okolo mikrofónov) a tam medzi všetkými čo som skúsil pre tento štýl DPA vyhrali jasne. Aj keď na krk im šliapal o polovicu lacnejší Audix. Je to skôr o vhodnom výbere ako o tvrdohlavosti a tvrdení, že toto je to najlepšie na celom svete...
Mimochodom, ja milujem, ak nemusím zasiahnuť do korekcí vôbec - a ver mi, že sa to dá práve len tým vhodným výberom mikrofónu - ale na to si potrebuješ z niečoho vybrať... :-)
veľa zdaru