Fórum

22.06.2010 20:24
#61474 detail odpovědět

Poměr opravdových informací a balastu a vyložených blbostí je na internetu asi ještě horší, než kdekoli jinde, možná s výjimkou bulváru. Existuje prostě taková laciná lidová zábava "tunění elektroniky" a výměny OZ jsou jejím středobodem už mnoho desítek let. Ne že by to vůbec nefungovalo, naopak, dokonce i to primitivní přetažení výstupů do třídy A přiletovaným odpůrkem dělalo svoje, ale opravdu to neřeší neduhy všeho a všude Z PRINCIPIÁLNÍCH DŮVODŮ. Já velmi dobře rozumím tomu, že pouštět se do výměny převodníků anebo raději celých desek, protože z gruntu nestojí za nic, je příliš drahé a náročné, takže to obvykle skončí u operáku nebo kondíku nebo odporu. Anebo - jak už jsem napsal - kabelu. Věřím tomu, že jak Behringer, tak Yamaha nejnižší třídy se dají vylepšit výměnou prakticky čehokoli podstatného a není tedy potřeba mne o tom přesvědčovat, akorát si myslím, že by se muselo vyměnit skoro všechno podstatné, aby se tomu dalo říkat "hajend", nemáme-li si z tohoto termínu jenom tropit švandu. Zkoušet to všechno opravdu nebudu, nestíhám ani svoji práci a jako koníček by mne to neuspokojovalo, sice bych si pak mohl říkat, jak jsem těmi vytuněnými DCX2496 ušetřil třeba v instalaci letňáku tři DSP Rane, ale je otázka, jestli by mi jako argument mezi profíky stačily nějaké odkazy na internet anebo moje přesvědčení. I v naší branži existuje cosi jako "lege artis" a z dobrých důvodů.