Fórum

21.06.2010 16:59
#61435 detail odpovědět

2 tomas: nemáš tak úplně pravdu. Ano, topologie a použité DSP chipy jsou identické, jenomže např. v LS9 -32 jsou údajně DVA, zatímco v M7CL je JEDEN na každých 8 kanálů + další na kterém "běhají" interní efekty. Rychlejší je i ovládání, o čemž se lze jednoduše laicky přesvědčit: uchop knoflík panoramy jednoho kanálu u LS9 a zkus párkrát zakroutit vlevo/vpravo - a zkus udělat to samé u M7CL--až tady by se dalo hovořit o práci v reálném čase. To, že Yamahy hrajou blbě, je prý způsobeno proměnnou latencí, která kolísá se zatížením procesorů - proto čím víc nástrojů, efektů etc., tím horší zvuk - u LS9 je to opravdu markantní. tímto neduhem trpí v jisté míře všechny pulty, které nemají procesory pracující s plovoucí desetinnou čárkou ("floating point"). - Tohle všechno mi alespoň tvrdili chytří, jak jsem koupil, tak prodávám.
Je zajímavé, že čím méně je čím se chlubit "uvnitř" pultu, tím obtížnější je vůbec nějaké oficiální informace získat. Mně se např. nepodařilo ani vygooglit, jaký typ DSP Yamaha používá, natož je-li to pravda s těmi počty...