Fórum
No ja s tym Samson SGate4 uplne v pohode gejtujem prechody a kotol. Podla mna najvacsi prinos ma pouzit gate na tych bubnoch, na ktorych sa nebucha pri hre velmi casto, a tam to potom zamedzuje velmi efektivne zbytocnym presluchom z okolia. Ked B52 davam priamo do korpusu kopaka kde nieje tolko presluchov z okolia, tak ho vacsinou ani negejtujem. Tiez negejtujem Snare, lebo na to sa pri hre bucha stale, a pri spravnom nastaveni aby neorezaval dozvuk struniek je v podstate gate trvale otvoreny a zbytocny.
Nastavenie filtrov typu HiCut/LowCut ako maju Drawmer, Rane a aj tento Samson je pre mna ovela jednoduchsie a intuitivnejsie ako filtre typu Freq/Q ako ma BSS, DBX, KlarkT, ULI...
Co sa tyka lupancov pri Attack=0 tak je to podla zakonov fyziky uplne normalne. Ked nizkofrekvencny signal naozaj skokovo zapnes-otvoris v okamzitom case mimo jeho prechodu nulou, tak to spravi lupanec vzdy bez ohladu na znacku ci pristroj...
Pri gejtovani kopaka treba sidechain filter nastavit aj na tie vyssie frekvencie, aby to bolo citlive a otvorilo sa uz na prvopociatocny attack kopaka, a nie ze sa gate otvori neskoro az na pritomnost nizkych tonov pocutelnym lupnutim.
Co sa tyka kvality VCA, tak u gate na bicich to neni az tak podstatna vec, pretoze je bud zavrety alebo otvoreny. Kvalitne zatvorit/otvorit kanal vie aj velmi blbe VCA.
Naopak u compressorov je velmi dolezita kvalita VCA, pretoze tam to zvuk reguluje a stahuje hlasitost a to je najhaklivejsi rezim pre kvalitu VCA ked je niekde v strede svojho rozsahu regulacie zisku, vtedy najviac mrsi signal...