Fórum

19.06.2010 15:17
#61402 detail odpovědět

2 george: Já jsem včera zvučil Kurtizány v pivovaru Ferdinand v Benešově. S aparátem tam byl Jirka Polanský, tj. visel tam Adamson a kroutilo se na digitání Yamaze M7CL. Taky tam byl jeden, co mi chodil "radit"... po kšeftě jsme se dali do řeči a divil se "jaktože na začátku to bylo nečitelný a na konci už čistý, proč to neuděláme dobře hned". (Ježto při zvukovce jsme řešili spíš haprující drumfill a basákovy nástrojové kabely, takže šlo spíš o line-check). Ale pochopil, přestože to byl místní hasič (to není urážka, míním profesionální požárník)
Největší opruz samozřejmě stan nad zvukařem - to je vždycky dilema, jestli pros..t polovinu sól a efektů za tu cenu, aby člověk slyšel, jak to opravdu hraje "venku" (ajaj, bylo to jedovaté jak sviňa a vepředo opravdu nahlas...)

Tenhle problém částečně odpadá, pokud je zastřešení na pult dostatečně vysoko a okolo jsou místo plachty rašle - skvěle jsem si zahrál např. na Jam Festu v Žamberku. Na B stage byl Turbosound Flexarray (8ks na stranu + 4suby), Soundcraft MH3 a hrálo to opravdu parádně - i u zvukaře:-)