Fórum

Ondra
09.06.2010 10:57
#61103 detail odpovědět

Proboho lidi, nedělejte ze mě vola!. Já se ptal akorát na ten blbej driver s hornou, jelikož s tim Hubert dělá denodeně a mě nezbejvá nic jinýho, než dát ohledně praktické zkušenosti s nima, na jeho radu.... To mě Hubert nakonec zodpověděl. Ok, já jsem spokojenej.
Ano podíval jsem se na všechny grafy, a zároveň jsem to srovnal s tím, co uvádí výrobce. A že má delta 12 nějaké hnusné středy mě z nich teda nevyšlo....akorát velkej nárůst v určitým místě.....ale výhybkou se to přece plusminus srovná. A pokud srovnám char. naměřenejch sestav 12 vs 15 nějaký ten driver, je to víceméně všehno něco pod 100dB tam kde to potřebuju, a korát u sestavy s 15\\\" je to plus cca 1 až 3 dB. Samozřejmě že ta bedna bude mít na basy vliv, a samozřejmě že 15\\\" je bude hrát o něco líp a celkově bude hrát trochu hlasitějc, a má, jak delta 15, tak asi i 220 o něco větší příkon, citlivost, xmax lin. S tím vším počítám, proboha nechci 12ctku za pár šupů, co přehraje vetší 15ctku se silnějším driverem a větší zatížitelností.
Jo Huberte, zkusil jsem si i simulaci, a jsem smířenej s tim, že to prostě nezabasuje zdaleka tak jako ta 15, ale opakuju že to nepotřebuju. Stačí mě, když to rozumě(dle mého uvážení) zahraje od 100Hz.
Já se na žádný výhybky a zesilovače neptal a ptát se nepotřebuju, v tom mam jasno, zesilovač na to bude klasika AB - 90V vlastní konstrukce a návrhu. Vim přesně jak ošetřit vstupní signál, co si můžu k tomu repru dovolit a co ne atd.atd.atd. Opakuju že jsem chtěl vědět jen něco okolo té sestavy s driverem. Tak mě prosím nepodsouvejte nějaký řešení výhybky a zesilovače a kdo ví co ještě. V elektronice mám naprosto jasno! Nejsem jeden z těch blbů, co nevěděj ani jak připojit zesilovač k tý výhybce. ok.? Radu jsem obdržel, díky. to stačí:)
Já jsem taky nepsal že em151 nehraje jako kráva, nebo dokonce míň než em121. Jinak jsem samozřejmě taky použil vyhledávání tady na foru, a věř nebo ne hledal jsem asi hodinu a nic kloudnýho jsem fakt nenašel.