Fórum

07.05.2010 09:07
#60319 detail odpovědět

Nedá mi nezareagovať na "postrehy" ohľadom nepoužívania overheadov sálach do 500 ľudí... Prosím mnohích tých ktorí zo akosi berú ako normu aby sa tomu vyhli! Toto sa samozrejme nedá povedať paušálne! Napríklad pris snímaní jazzových, bluesových a niektorých popových vecí je to absolútne základný prvok pri zvučení bicích (a niekedy jediný) a používajú sa aj v sálach do 100 ľudí... takže to nie je možne paušalizovať. Pri týchto aplikáciach overheady, či už XY alebo AB zachytávajú celkový zvuk bicích tj. kompaktný a nesfázovaný - väčšinou sú to kvalitné veľkomembránové mikrofóny. Tiež som zástanca ich tam mať ale radšej vždy. Samozrejme, že ich potom pri bigbíte mám mnoho krát vypnuté - ale niekedy ich použijem až až... Toľko...

PS: zostavil som v exceli tabuľku myslím 14 reprosústav do cca 4000 € od prvých použiteľných (čítaj najlacnejších) až po poloprofi ak by niekoho zaujímalo ich porovnanie (cena, waty, kg, citlivosť a pod.) rád by som ju tu zavesil - kde je najlepšie ju uploadnúť? Inak úžasne dobre z toho (parametrovo) vychádza QSC kW... :-)