Fórum

14.04.2010 09:28
#59685 detail odpovědět

Nakopat všecky, co požadují nákup ND do PCB /potenciometry, přepínače, koncové a budicí tranzistory, elektrolyty a cokoliv podobného/.
V drtivé většině jsou to mladí trotlové, co zdědili trafopájku TRP1-55 po otci, netuší ani, co to je mikropájka, odsávačka, licna, kvalitní cín, prostě nic - jsou vedeni jen snahou ušetřit, protože "servisy jsou zloději".
Pak to skončí minimálně dokurvenou PCB, odpáleným něčím dalším a stejně to skončí v autorizovaném servisu, kde to už ale díky předchozí "opravě" bude výrazně dražší - to je část pověr o nenažranosti autorizovaných servisů.
Jako autorizovaný servisák NADu musím odmítat nejméně jednou týdně zájemce o "náhradní optiku", která je sice vyměnitelná křížovým šroubovákem a páječkou, nicméně k jejímu seřízení v přístroji je bezpodmínečně nutný rychlý osciloskop a u některých tovární reset, přestože optiky už bývají přednastavené - určitě se s tím Váš servis setkává také...
Každý má dělat to, čemu rozumí - jsem-li DJ, neseru se do oprav zesilovačů, beden a mixů, ale svěřím to lidem, kteří o tom něco vědí.
Já jako elektronik taky nefušuju do řemesla truhlářům a stolařům, přestože mě práce se dřevem baví. Prostě na některé věci nemám vercajk, některé postupy vůbec neznám, tak co se jim do toho montovat.