Fórum

18.04.2005 13:29
#5933 detail odpovědět

Problém je v dokazatelnosti - já můžu KOMUKOLI docela snadno dokázat na základě měření, že Tvůj dojem, že EAW hraje jenom do 10kHz a ještě pokaždé jinak, je opravdu jenom dojem anebo výmysl. Také se zřejmě nikoli náhodou moje měření shoduje dosti dobře s měřeními jiných lidí jinde a s poslechovými dojmy jiných lidí, než jsi Ty a Shagy. Kdežto ani výrobci ani majitelé KV2 nebudou nikdy schopní některá svoje tvrzení (například o zkreslení v setinách procenta při velmi vysokých SPL) dokázat měřením, protože to jsou jenom reklamní bláboly, určené pro určitý typ zákazníků (který představuješ právě Ty). Je to rozdíl mezi vědou a vírou a já bych na víru spoléhal až tam, kde věda nemá nástroje. Tato hranice se stále posouvá a v akustice leží dnes mnohem výš, než kam ji Váš přístup klade. Možná bys neměl zapomínat, že Češi jsou nejateističtějším národem na světě :-))) . Vůbec největší Váš omyl ale je, že my, co také měříme a bereme vážně i cizí opravdu naměřená data, jsme přestali aparát a muziku vůbec poslouchat. Jak někoho může podobná hovadina vůbec napadnout a dokonce ji dokáže i veřejně vyjadřovat je mimo meze mé představivosti a řekl bych, že nad tímto aspektem svých postojů a výroků byste se měli zamyslet nejvíc.