Fórum

Pavel Vojta
25.03.2010 20:58
#59180 detail odpovědět

to Dan - rozdíly mezi PCM92 a PCM96:

- 92 nemá FireWire, nelze ji použít jako plug-ins. V tomto módu běží 96 jako dva true stereo stroje. Zvuk je steamován do PC přez FW. Získáš tedy se strojem v podstatě PCM Native Reverb plug-ins, česká cena balíku někde kolem 35KKč (v USA cca 1500 USD)

- 92 namá slot pro CF kartu pro zálohování presetů. Teoreticky by to mělo jít přez ethernet ale program SystemArchitect který by měl umět stroj PCM92 zatím nezná

- 96 nemá možnost připojit footswitch. Zatím nevím co s nimi půjde ovládat, firmware který toto podporuje vyšel včera a zatím jsem neměl čas provést update

Oba stroje používají identické TigerSharc procesory, stejné převodníky, stejné algoritmy. Presety které používám na 92 jsou identické s těmi na 96 v režimu standalone stereo. Nekontroloval jsem ale jestli 92 obsahuje jšechny presety 96 hlavně ty "efektové" - chorusy, pitch .... Používám 92 jako reverb. Z mnoha diskusí vyplývá že zvukově jsou oba stroje totožné. Mám jen přímé porovnání s PCM91 a PCM70. Stejné algoritmy (např. Concert Hall) znějí z 92 "čistěji".