Fórum
Určitě se to dá udělat líp třeba právě se zřetelem na odstup, i když základ problému je skutečně ve vysoké citlivosti reproduktorů, ne v nějaké podřadné elektronice, ale prostě na to není tlak, většinu uživatelů to nezajímá, současný stav jim vyhovuje úplně stejně, jako stav třikrát lepší, takže se snaží raději v jiných oblastech - výkony zesilovačů, reproduktory, třeba i design beden, protože tam to má reálný efekt. Já třeba taky nesnáším, když mi do poslouchání muziky cokoli leze, vadí mi každý motorek, od ventilátoru i od pohonu mechaniky, dokonce mne dost vyrušoval i zvuk vyluzovaný přenoskou v gramofonu přímo akusticky a musel jsem zavírat při hraní dekl (samotný přímý náhon byl naštěstí potichu už před desítkami let). Jenže to nevadí tolika lidem, aby se s tím vyplatilo něco dělat a když dneska vsedě u kompu cokoli posloucháte, tak reálný dosažitelný odstup je nejvýš kolem 60dB, protože větší rozdíl mezi mechanikou kompu a jeho bedýnkami naplno prostě není a nikdo si nestěžuje. RCF Mytho je určené pro kritický poslech v naprosto tichém prostředí a ne ART.