Fórum
o vymoženostech v autech mi nemluv: Můj kamarád má Mecedes Vito, vybavený palubním počítačem. Auto zrazu nešlo a nešlo nastartovat, poslední pokusné otočení klíčkem už rezignovaně s otevřenými dveřmi - motor chytil. Zabouchl dveře - motor zhasl. Po několika nevěřícných pokusech následovala cesta do servisu po vlastní ose, ovšem s dřevěným klínem mezi dveřmi a kastlí a s dveřmi přidržovanými v přivřené poloze gumicukem... prodřel se kabel ke spínači ve dveřích, a protože na stejném okruhu je buhvíco, palubní počítač to vyhodnotil jako závadu ohrožující vozidlo a při zavřených dveřích vypínal motor (elektronika zavře ventil na ropovodu). Ať žije digitalizace...
Zvučili a svítili jsme prezentaci Volva (XC70?), po prohlídce nabušeného motorového prostoru se kolega ptal, jak se dostat při výměně k žárovkám od předních blikačů, když nad nimi je... (cosi, snad vzduchovej filtr?): Odpověď prodejce zněla - po dobu garance výměna možná pouze v autorizovaném servisu, protože (cosi) je nutno demontovat. Ať žije pokrok, až do úplného zblbnutí, kdy nebude nikdo umět nic, protože taky nebude smět na nic šáhnout!
Zlatej Trabant, tam jsem vyměnil spojku na zahradě a vystředil jí šroubovákem. A z mého pohledu mně odvezl kamkoli - zcela rovnocenně s tím Volvem...