Fórum

frantik
08.03.2010 07:09
#58679 detail odpovědět

Jo a GL2200 má oproti GL2400 ještě trochu "širší" korekce, tuším že Q=1,8, zatímco u 2400 už to stáhli na 1,6. U GL2400 už je zas logičtější a běžnější PAD -20dB a gain se dá více stáhnou, což je na uřvané lidi a citlivé mikrofony potřeba. U GL2200 je min. GAIN na MIC -20debilů a to už mi dělávalo někdy trochu problémy, protože PAD -30dB už je za moc velký skok a navíc naroste vstupní impedance na úroveň linky, což mi třeba ve spojení s kopákovým Sennheiserem E-602 vykouzlilo neskutečný šum.

Kde jsem nepotřeboval fantomas (dynamiky zpěvové) tam jsem měl připravené kabelové vložtičky s útlumem 10debilů se zachováním "mikrofoní" impedance kolem dvou kil a podle potřeby jsem je vložil mezi výstup z páráku a vstup míchačky. Na subpáráku k bicím jsem si přidělal paralelní zásuvečky opět s oddělením Fantomase kondíkama a s útlumem 20dB, opět s nasimulováním cca 2kOhm směrem k mikrofonu. Pak podle potřeby rumpnu mikrák buď přímo nebo do tlumiče.

Něco podobného jsem spáchal při renovaci pódiového stageboxu na Staré Pekárně v Brně. Tam jsem použil paralelně ke čtyřem vstupům čtyři Comba s tím, že mají oddělený Fantomas a útlum 20dB. XLR pro mikrák napodobuje 2kOhm a jack má symetricky 20kilo, nesymetricky 10kilo. Výhoda je, že se do toho strčí přímo třeba monojack od kláves, Fantomas do nich neleze, signál se utlumí o 20dB a do pultu jde již symetricky impedančně vyvážený. Tamní starší AH Wizzard má totiž centrální Fantom a úrovňový diagram té staré řady s padem -30dB, takže se toto řešení celkem vyplatí. Šetří se takto počet potřebných DI-boxů, drátuje se rychleji a na uřvance je k dispozici utlumený vstup už na pódiu.