Fórum

07.03.2010 12:58
#58651 detail odpovědět

Náhodou, zvuk venku byl dobrej - byla to plesová kapela, takže když jsme zjistili, že máme vlastně dva "polopulty" :D, korekce na MON už jsme nechali na pokoji a ničemu to nevadilo, protože kapela zůstává celý večer ta samá. Jak píše Nec, dost pomohly i srovnaný výstupní EQ na masteru i monitorech. Je to slepá ulička a na všechny větší akce se střídáním účinkujících by to byla parádní sebevražda, ale na tomhle konkrétním kšeftu to bylo i tak pro muzikanty výhodnější než varianta monitory na FOH. Příště už ale teda půjdeme cestou multipinové odbočky na páráku, když se nedá předělat DO na pultu :)

2 Ferda: bohužel, kšefty si MON pult žádají, takže vybavení se musí dokoupit a zkušenosti získat za pochodu. Myslíš si, že mě někdo učil předem, jak se pracuje s digitálem, když jsem před dvěma rokama potkal jako "rukař" s kapelou poprvé LS9?? žádný takový, máš přesně 10 min během zvukovky, aby sis to osahal. Na druhou stranu jsem ale rád, díky tomu jsem si zahrál i na Heritage, AH ML, Y. M3000, MH2 a všechny možný kompresory, hally etc. a mám aspoň možnost srovnávat... Za jeden kšeft na cizím aparátu se člověk naučí tolik, co na vlastním za 10 - toť má zkušenost.