Fórum

07.02.2010 18:11
#57682 detail odpovědět

Já si myslím, že už dost dlouho dělám s bednami, které mají středy na horně. S bednami několika světových značek a také vlastními. Odladil jsem je spoustě lidí a kdybych se tomu nebránil, tak jich bylo ještě mnohem, mnohem víc. Netroufnu si ani odhadnout, kolik kusů jich hraje a jsem poslední, kdo by se proti nim chtěl stavět. Jenže už za ty roky taky vím, jak je náročné to nejen "odladit", ale hlavně dodržet při výrobě kdejakou pitomost, každý milimetr hraje roli, výrobce změní tvar nebo materiál nebo přesnost nalepení KOPULKY a jste v pytli, truhlář si někde vypomůže jiným materálem a jste v kelu, případně si někdo, kdo to dělá jenom podle plánku, předělá třeba umístění v bedně, zadní objem, nepochopí, k čemu je fázový korektor a všechno je přímo v háji. Proto trvale podporuji stavbu beden 2x12+1,4" atd. protože sice mají některé vrozené nedostatky koncepční, ale průměrně schopný člověk je dokáže reprodukovat třeba i v trochu jiném skeletu, aniž bych musel u každé stavby osobně s Melissou asistovat. Poměr ceny, velikosti a kraválu je u nich stále velmi dobrý.