Fórum

03.02.2010 23:14
#57556 detail odpovědět

ještě 2 Brano: popravdě řečeno, gate na bubny při zvučení plesů a svateb je skoro luxus - v malých prostorech pro stovku nebo dvěstě hostů se stejně bicí prosadí akusticky do té míry, že zagejtování nebude mít zásadní vliv... a možná bych opravdu snímal jen způsobem Kick/snare/overhead...:-)

2 MAREK: ty ostatní čudlíky se v podstatě dají nastavit rovnou, pro toto konkrétní použití. Nezapomínej, že G4 je také expander a ducker a že i gate se dá využívat různě, nejen na bicí. Proto má tolik ovládacích prvků, aby se dal optimálně nastavit pro různé aplikace. To neznamená, že s tím vším musím pokaždé znovu kroutit, když gejtuju různé bicí sady...

2 JKL: klidně to udělej, já se knoflíků NEBOJÍM!!! A mně se ten gejt (G4) fakt docela líbí...

2 Ondřej V.: Ve Futuru je, pokud vím, stavěný aparát Plecha Novotného. Nějak to hraje, ale limitující faktory jsou např. stavěné konce od Jardy Stejskala (LONELY) - zeptej se Sinclaira na jeho názor... Mně se tam ten zvuk taky nikdy moc nezdá, a to ani když stojím sám za pultem:-) Navíc teď je tam registrační pokladna (Yamaha LS9) místo mixu, čímž to dorazili.
O dispozicích prostoru a akustice vůbec nemluvě, to je kapitola sama pro sebe, stejně jako zvukař "v lóži".