Fórum
Dorazil leda ten trend, protože tím tempem, jakým se dají kina u nás převádět na D-cinema a tím tempem, jakým přibývají 2D filmy pro ně (3D je velmi málo a ta technologie je extrémně neekonomická) to opravdu vypadá, že většina kin SKONČÍ a ne že se předělá. Důvodem je právě to, že zanedbali postupné inovace, přišli na to konto o zákazníky a dneska by museli skákat o čtyři schody a mnoho milionů nahoru, přičemž diváky jim to vůbec nemusí vrátit. Žádné kino neuživí jeden Avatar ročně a na kreslené filmy NEBUDE chodit víc dětí jenom proto, že budou promítané nějakou novou a mnohem dražší technologií. Co se může vyplatit v několika kinech v Praze se rozhodně nevyplatí ve stovkách sálů. Všichni to musí vědět a někteří doufají, že z toho něco pro sebe vytěží (pokud nebude 70km kolem mne už vůbec žádné kino, tak asi ke mně přijde víc lidí). Dřív než se současnou rychlostí zdigitalizuje promítání, tak budou všechny ty mašiny beznadějně zastaralé a přitom ještě skoro žádná z nich nebude amortizovaná. Já souhlasím s tím, že je to QSC dobře vymyšlené (jako obvykle, nejsou v kinech žádní nováčci, to propojení kšandami se používá už dlouho), ale celkově si myslím, že to tady jde s kiny po špatné koleji. VELICE nedávno se nejmenované firmy velmi dobře živily prodejem iluzí (a zařízení), kterým "digitalizovali" všelijaká menší kina. Měli kolem toho spoustu řečí o pokroku, který nejde zastavit, o alternativních programech atd. Dneska se na tom všem dá pouštět leda DVD a na to do kina asi nikdo moc rád nepůjde. Zastaralo to mnohem rychleji, než vedle posledních 20 let stojící pětka Meopta... Je fakt, že to sem moc nepatří, ale když už to forum máme a navíc se tady nemusíme registrovat ...