Fórum

bumla
01.02.2010 20:48
#57413 detail odpovědět

Dneska jsem nastavovla Behringer MDX2600 v použití jen jako limiter, zjistil jsem toto:Zdravím, limiter jsem zkoušel. Nějak to funguje, akorát limitace při větším přebuzení není tak plynulá, je taková trochu trhavá.
Určitě to nebude fungovat v tom smyslu že může z mixu pouštět kolik chce a ono to bude hrát pořád zvukově stejně. Když limitace začne
/klip peak/ pomalu zabírat a začne trochu poblikávat je to ještě v poho, ale pokud začně limitace zabírat hodně/velké vybuzení
z mixu/, zvuk je pak takový trhavý a trochu sekavý, ale limituje a docela razantně. Tohle to jakoby sekaní nejde ovlivnit
žádným nastavovacím prvkem,
při opravdu akustických špičkách, pokud z mixu bude přicházet trvale přebuzený signál začne to dělat to co píšu :-)
S plynulou limitací to opravdu nemá nic moc společného. Bude to spíše upozorňovač přebuzení vydáním trhavého zvuku
v reprobednách, pak jim možná dojde že je to moc nahlas trochu stiší a bude to OK. Ale pravda je taková že limitovat to
ve své podstatě bude. Jen aby se zákazník nedivil, třeba čeká zázračnou blbuvzdornou krabičku :-) jakým nejlevnějším jiným dostupným limiterem se dá tato limitace dosáhnout pokud možno s lepším výsledkem než jsem psal. Díky..