Fórum

31.01.2010 12:52
#57351 detail odpovědět

Jenže já opravdu nechci nic vytápět, to jsou buď venkovní prostory nebo nevytápěné a hlavně neizolované sklady, kde se většinu času (a to ani pracovní doby nebo otevírací doby) nikdo nevyskytuje. Bylo by to naprosto neekonomické. Já chci dodat nějaké teplo pouze a jedině osobě nebo osobám, které tam občas a někde budou. Jeden skladník může být současně pouze na jednom místě, pokud prochází, tak nevadí, že je ve studeném vzduchu, když se zastaví řekněme na 20s, tak už se může vyplatit nad ním zapnout infrák. Totéž platí pro rozlišení člověka, který kolem čidla prošel, protože šel dovnitř nebo ven a který se tam zastavil, protože si tam šel zakouřit/pokecat s kuřákem/počkat na kámošku. Ovšem pouze nad ním, proto jich musí ve větším prostoru být víc a každý řízený individuálně. Pak může být jeho výkon poměrně velký a tudíž má jeho zapnutí okamžitý reálný efekt. Tomu žádný centrální systém nevyhovuje, nehledě na složitost jeho instalace. Tohle musí fungovat kamkoli to přinesete a zastrčíte do zásuvky, když přinesete druhý, tak jste udělali druhou zónu, hned. Skutečně je nejblíž analogie s tou automaticky se rozsvěcející halogenkou, která dneska stojí komplet pár stovek a až na nějaké časy, hlídání luxů místo teploty a vlnovou délku záření má skoro stejnou funkci. Prodaly a prodají se jich kvanta, protože se vyplácejí a aplikace je snadná. Já vím, že se dá koupit čidlo pohybu za pár stovek, termostat za pár stovek, timer za pár stovek, infrák za pár stovek atd. ale já si to NECHCI SKLÁDAT a naprosto v žádném případě to nechci ovládat pomocí PC...