Fórum
Dobry vecer, potreboval by som od vas poradit. Vlastnim, resp. mam na dlhsie zapozicany powermix Montarbo AD66. Uzivatelsky manual sa nachadza tu: http:/www.montarbo.com/pdf/XD66-AD66_mixer_manual.pdf/. Moja otazka znie: mozem vyuzivat masterove - vykonove fadery aj vtedy, ked ku koncovemu stupnu v powermixe nie je pripojena ziadna zataz – menice? Chcem totiz v niektorych situaciach powermix vyuzivat len ako mixpult, kde cez inserty LR mastera vytiahnem signal von. Jedna sa mi o to, aby pri budeni signalu vykonovymi fadrami som nejakym sposobom neublizil koncovemu stupnu, ako tomu bolo v starych koncepciach zosilnovacov – ziadna zataz = prieraz tranzistorov... Viem, ze dnes su na tieto situacie zavedene ochrany, konkretne, pokial sa spravne domnievam, v mojom pripade ochrana oneskoreneho pripojenia menicov. V danom manuale je na poslednej strane uplne dole popis ochran, ktorymi powermix disponuje. Tato ochrana sa tam (aspon podla mojho prekladu) nachadza, no chcem sa s vami o tom uistit. Vedel by mi niekto popisat podrobnejsiu cinnost tejto ochrany? Zabranuje budeniu samotnych tranzistorov, alebo odstavi komplet vykonovy koniec, alebo... ? Ak je to tak, ze pri aktivovani tejto ochrany je koniec stale budeny, potom to znamena ze zosilnovac vlastne pracuje vo svojom rezime. Tato skutocnost sa mi ale nepaci z toho dovodu, ze budem zosilnovac tak ci tak zbytocne opotrebovavat ci ho vyuzivam do zataze alebo nie, slangovymi vyrazmi povedane – budem ho tavit a vykon posielat do tepla. Ospravedlnujem sa za moja matersky vyklad a vopred dakujem za rady.