Fórum
Bohužel levné ALPSy jsou už dost velkej sajrajt - protože jsou levné, logicky. (Jelikož všichni chtěj všechno hlavně LEVNÉ, to je taková pandemie židoviny... já si nemůžu pomoct, ale za všechno může laxní přístup k naplňování závěrů konference ve Wansee - tak samozřejmě v každé další generaci mixpultů jsou horší potenciometry než byly ty předchozí.) Kdysi jsem v divadle měnil dostal za úkol vyměnit "mechanicky poškozené" fadery v Soundcraftu GB8 - ve finále jsem zjistil, že většina faderů se pouze mechanicky rozložila, protože potenciometry byly tak fórové, že na ně stačilo přitlačit a promáčkly se. Stačilo je pocvakat dohromady.
Teď jsem nedávno řešil, proč u staršího (6 let) AH GL2200, který se 2 roky skoro nepoužíval, některé kanály "prostřelují" - hrají stále naplno i při staženém faderu, zatímco jiné nehrají vůbec nebo slabě a zkresleně. Nakonec se ukázalo, že za všechno mohou špinavé fadery -hromádka mastné polovodivé špínky dokáže fader zkratovat, nebo naopak znemožnit kontakt. Po vyčištění a namazání drah všechno chodí jako víno.