Fórum

03.01.2010 12:21
#56495 detail odpovědět

DI a basa - nedávno jsem dělal na seriálu pro jednu TV, kde hrála kapela.

Jediný problém byl s basou, protože filmoví zvukaři jednak slyší jako netopýři a jednak to pak sleduje půl národa v bedně, takže o nějaké brumy/šumy nestojí.

Dopadlo to tak, že basa před aparátem byla rozbočena DIčkem a pro jistotu nabraná mikrofonem.

To byl vůbec zajimavý den - na place se točila půlka toho seriálu a tak jsem běhal vypínat RMX4050 a 2450, protože když byl klid a mluvil jenom jeden herec, tak ventilátory rušily, přesto, že byly cca 8 metrů od mikrofonů.
Nejvíc 2450, kupodivu 4050 jen tak trochu.

Abych se vrátil k base - basák má Fender Jazz Bass, hlavu Mesa Boogie Carbine a to je slušný aparát.

Nicméně se výstup ani u tak slušné hlavy použít nedal a tak se nahrávalo, jak je napsáno výše.

Vrtalo mi to hlavou a tak když se štáb s hvězdama odebral ven natočit poslední záběry, prošel jsem všechno a ejhle - filmový zvukař mi zavlekl jednou linkou z režie do mixu brum, který se projevoval jako na potvoru jenom u basy.

Přepíchli jsme DI od aparátu k mixu (na tu linku z režie) a vše rázem ztichlo.

Tím chci potvrdit slova Hubertova, že problém může být na místě, kde by jsme jej nečekali ani nehledali...