Fórum
Jistě, už je tady Jarda uváděl, ovšem že by byl svět tak jednoduchý, že by stačilo si přečíst pár čísel a všechno vědět, tak to těžko. Jak říkám, jednak některé dost důležité věci nejsou nijak měřeny a udávány (provedení membrány a jejích závěsů například) a jednak se může v praxi projevovat nějaký problém, třeba se spolehlivostí nebo životností, který může s papírovým pořadím dost zamíchat. Já mám proti vyzdvihování důležitosti některých čísel dost averzi, protože to pravidelně končí jejich zneužíváním k dělání blbců z lidí (jakpak asi vznikly všechny ty PMPO megawaty na každém autorádiu a jezevčíkovi v tržnici a stovky dB u každého uprděného subu, co se dává do kufru namísto rezervy ?). Ono totiž úplně stačí, když někdo bude na poctivě naměřená čísla (pokud zjistí, že mají nějakou reklamní hodnotu) reagovat svými "nahoru zaokrouhlenými" čísly a už to jede... mám pocit, že jsme právě teď na horní hraně lavinového svahu a že se to s námi brzo utrhne. Varuje mne třeba to neustále se rozšiřující uvádění průměru membrány místo průměru ústí u driverů i solidními firmami.