Fórum

01.12.2009 13:21
#55450 detail odpovědět

Radim: Ještě k té GL2400. Také občas potřebuju šest monitorových cest a řeším to tímto kompromisem: všech šest auxů použiju jako pre-fader na monitory a signál pro efekty odebírám přes matrix z podskupin. Jedna šavle matrixu krmí hall, druhá delay a sběrnice podskupin v podstatě fungují jako postfader-auxy, jen s tím omezením, že příspěvky jednotlivých šavlí nemůžeš plynule regulovat, ale jen zapínat/vypínat. Kupodivu to není zase tak omezující, jak by se na první pohled mohlo zdát. V drtivé většině potřebuješ dát hall a/nebo delay na vokály, či "máznout" hallem kytarové sólo nebo virbl. Doprovodné vokály mám stabilně ve skupinách 1-2, hlavní vokál nebo kytaru dávám do 3-4 a virbl propojím do externího vstupu matrixu z direct out příslušné šavle. Regulátory matrixu pak ovládám poměry velikostí příspěvků z těchto sekcí zvlášť pro oba efekty. Společný návrat efektů mám pak přes stereovstup 16 do L-R.
Hlavní výhodu tohoto systému oproti míchání odposlechů z matrixu vidím v tom, že znamená omezení pouze pro mě jako pro zvukaře - nemusím tedy při zvukovce muzikantům pracně vysvětlovat, že ty cesty 5 a 6 jsou jen takové šidítko, kde si toho moc vymýšlet nejde...