Fórum

27.11.2009 01:12
#55320 detail odpovědět

DMX má skutečně proti audiu "obrácenou polaritu", tedy pin 2 nese invertovaný signál, ale z hlediska kabelů s tříkolíkovými XLR je to úplně jedno, zrovna jako je jedno, že výstup ze světelného pultu je na samici a ne na samci, jako by to bylo u zvukového. Používají se běžně naprosto ty samé kabely a je potřeba si rozmyslet a hlavně označit každý atypicky zapojený. Problém je sice vyřešený, ovšem asi by všechny zajímalo, v jakých že to inteligentních světlech je mezi vstupním a výstupním konektorem podobný čurbes... Peete, ten prodavač toho (v dobré prodejně) ví mnohem víc, než typický uživatel aparátu na nějaké diskotéce. Jestli jsi si jednou naběhl na brněnské domorobo, tak nás laskavě s ním všechny neházej do jednoho pytle. My nejsme žádný dealer, který všechna svoje doporučení formuluje jenom podle toho, co má zrovna na skladě nebo podle toho, na čem mu zrovna dovozce snížil nákupku. Nešlo by to už kvůli lidskému faktoru, my máme na skladě trvale stovky beden v desítkách modelů (skoro jsem v pokušení to povýšit oboje o řád :-) a nikdo z nás není tak geniální, aby v takovém měřítku dokázal ještě chytračit - dost náročné je už jen to, snažit se zodpovědně zákazníkovi pomoci s výběrem. Ano, nemá cenu na mne směřovat běžnou obchodní rutinu, nemám s ní moc společného a bude to trvat déle, než normální dotaz do obchodu. Dneska jsem byl skoro celý den mimo PC (snažili jsme se u nás v kině zařídit, aby adventní koncert Evy Pilarové opravdu proběhl a nemuseli jsme se stydět) a nic dalšího jsem nestíhal.