Fórum

01.11.2009 17:50
#54645 detail odpovědět

Zdravím, před časem jsem zde řešil koupi DSP a nakonec jsem se stal majitelem Rane RPM-26z. Dneska jsem ho poprvé
nastavoval a mám pár otázek. Používám ho zatím jako dva krát vstup, dva krát výstup spodky RMX5050 na 4Ks SUB18 a
dva krát výstup vrchy PLX2 1804 na 2ks MT2122/PLB. Zatím by to mělo fungovat jen jako Crosover a limitace. Při
vstupní úrovni 0dB mi RMX5050 lehce problikává klip a při přehulení až do klipu mixu se mi zesák chová stejně, takže
limitace pěkně zabírá. Zajímá mě ovšem limitace na vrchy. Mám dát limitaci na hranu max vybuzení zesilovače, nebo se už
může limitace nastavit o hodně spíš a to tak aby poměrově ty vrchy nepřeřvávali spodky. Ty MT2122 mi ty spodky přehrajou
a nechci aby se spodkové pásmo přehltilo středovýškovým. Zkoušel jsem limitaci nastavit spíš a to do takové úrovně aby
vrchy byly hlasitostně přiměřené spodkům a při přehulení na mixu limiter krásně zabírá a nepřeřve mi to spodky. Je toto
nastavení běžné? S toho plyne další věc, jestli signál který je už v limitaci viz. ty vrchy nezhorší jakoby svoji
kvalitu a dynamiku, jestli je raději lepší na ty vrchy nelimitovat a pohlídat si to více při nazvučování na mixu? A limit
raději nastavit jenom na strop zesilovače, pak bude zabírat jen když tam opravdu vyleze neskutečně velký signál? Jinač
vše pracuje v pořádku, koukám co se s tím dá vše dělat :-) Zajímavé je taky to že poměrově aby byly spodky s vrchy jakoby
ve stejné úrovni je mezi nima rozdíl v nastavení 16dB ale tak mi to poslechově připadá jakoby v lajně. :-)