Fórum
Ferinko, mně je úplně jedno, co si koupíš, jak sis mohl všimnout, nic jsem neradil ani nenabízel, ale nesnáším prázdné řeči, protože snižují úroveň tohoto fora. Jestli nevíš, na co budeš GEQ používat, tak to klidně řekni, i to je informace. Jestli ho ale chceš používat hlavně na monitory (tedy tam, kde je zpětná vazba obvykle nejblíž), tak by tě mělo zajímat, jak se chová, jaké Q mají jeho filtry a ne nějaké "porovnávání" někoho, kdo to možná někdy někde slyšel a prd si z toho pamatuje. Speciálně všechny dbx, které jsem měl v ruce, byly na monitory nevhodné, protože se jednotlivá pásma silně překrývají a tu potřebnou "chirurgii", kvůli které vůbec 1/3 oktávové GEQ existují, na nich nejde provádět. Třeba ale chceš jenom jakési "složitější korekce", aby bylo víc čudlíků na kroucení hezčího zvuku (klasický "dýdžejův úsměv") a vazba ze záznamu nehrozí, pak může být dbx na místě. Peavey GEQ neznám, není to u nás moc prosazená značka. Přirovnání s náklaďáky nesedí a hlavně není vejtřeska o nic horší auto než typická terénní tatrovka, je jenom menší. Znalci říkají, že kde tatrovka uvízne, tam vejtřas projede, je to "lunochod". Je s tím už asi 50 let zkušeností :-)