Fórum

08.10.2009 01:29
#53782 detail odpovědět

2 sinclair: tady to píše - GL2200; tentokrát ho teda péruješ neprávem (ne že by to jehu egu mohlo uškodit)

"MTJ 07.10.2009 14:49:22

to MAD atd. nechápu tím, co tímto míníš. Já zvučím do střední třídy, samozdřejmě, že mikrofony používám klasiku Akg D112, SM57, atd. Zatím stále používám mix AH GL2200 a u něho jsou korekce prostě opatrnější a nefungujou tak dobře jako u vyšších tříd. Nejde o to, že by to nebylo ono a zvuk byl špatnej, ale stane se že mi tam něco chybí. Určitě nepatřím k těm chytrákum::: KDYŽ TO NEJDE, TAK HO NECHÁM BASOVAT!!??? A díky tomu, že mám velice kvalitní zvuk, mám docela dost zajímavých nabídek, kšeftů a proto si mohu vybírat. A OPRAVDU NEPOTŘEBUJU POUČOVAT O TOM CO JAK A S ČÍM.
A UŽ VŮBEC NECHÁPU NĚKTERÉ LIDI, ŽE KDYŽ SE ZEPTÁM NA : JAKÝ EQ, TAK ONI MI ODPOVÍ, ŽE KOMPRESOR GATE NEMUSIM POUŽÍVAT. DÍKY MOC"

MTJ: osobně si myslím, že korekce na 2200 jsou sice míň vybavené než třeba na ML4000, ale jinak fungují velice podobně - často jsem dělal na střídačku na obou pultech a nikdy mi ten přechod nedělal potíže. Jinak "když ti tam něco chybí", tak to tam prostě není a tudíž to tam nedostaneš ani EQ... převážná většina GEQ má max. zisk +12dB, tedy méně než korekce na pultě; parametrické modely mívají sice často větší útlumy (-30dB), ale zisk bývá stejný jako na klice (+15dB). Můžeš ovšem naladit dvě pásma "přes sebe". Dobrej pětipásmovej parametrák dělal třeba Symetrix nebo TC electronic. A neurážej se - myslím, že to "moc řešíš". Když někomu hraje šlapák blbě, tak ať taky leze hnusnej ven - jak k tomu přijdou ty bubeníci, který maj buben naladěnej, optimálně vytlumenej a ještě uměj hrát? Jen ať je ten rozdíl slyšet!