Fórum

07.10.2009 21:38
#53750 detail odpovědět

to MJT:
také mám pocit že jsem ti odpověděl (nejen já ale dalších 10 lidí, několik jich osobně znám a věř mi ví co říkají) úplně stejně.
Pokud ti opravdu nestačí korekce na pultu je něco špatně. Buď signál nebo ten pult. Pokud budeš používat nějaké drastické korekce je vhod zařadit gate a kompresor až za ně. Je hloupost komprimovat něco co po té velmi změníš.
Pokud bych toužil po nějakém dalším EQ tak by měl nabídnout něco víc jak to co umožní korekce na pultu (více pásem, větší zdvih...). V dobách, kdy jsme používali analogové mixy jsem rád používal již zmíněný SPL Transient Designer. Dalo se s tím docela vyhrát. Částečně podobného efektu lze dosáhnout silnou kompresí s delším atakem (cca 20ms).
Používám v součastné době také dva mikrofony D6 a B91. Jejich vzájemnou kombinací se dá dosáhnout téměř vždy slušného výsledku.

Pokud jsi zde jediný z mnoha s jiným názorem je možná lepší jiné přesvědčit o svém názoru jak z nich dělat pitomce. Můžeš se dostat do situace kdy se s tebou již nikdo nebude ochoten bavit!