Fórum
Ondro, ty opravdu nevidíš v tomto svém "výpočtu" tu hromadu chyb ? Jsi naprosto vedle, počínaje odhadem potřebné ztráty, která by metr kabelu poškodila, až po prosté násobení a koeficienty. Ty jsi něco zanedbal už na základce a o jakékoli vysoké škole, kterou ty bys prolezl (myslím technického směru) bych měl velmi špatné mínění, ani vyučený řemeslník by neměl dělat podobné chyby : "Sendy: Ne neviděl, pokud se totiž všechno dělá jak má, nic takového se nestane. Hele asi takhle: Odpor mědi je pro SS(50Hz uvažujme jako SS), pro 4mm2 a 1m 4,45mohm. Od oka, pro propálení izolace by na tomto musel být výkon tak 200W. Podle ohmova zákona by tam musel týct proud 211A, což odpovídá při 230V cca 49kW. Pochybuju že člověk se zdravým rozumem by tahal přes jednu fázi(i kdyby to nějak šlo) takovejhle výkon, a to dlouhodobej.....střední. I kdyby stačilo pro propálení méně, tak je to stejně blbost. Víš Sendy, tam musely hrát hlavní roli jiný faktory. O řád větší pitomost je úplné a doslovné přepálení vodiče....." Já jsem nikdy nechápal, jak mohli ten Černobyl vyhodit do luftu, ale už mi to začíná docházet. Sešli se tam zrovna ve velíně podobní "inženýři" :-)