Fórum
Community už dávno nejsou, co bývaly, to ostatně ani JBL, EV a zástupy dalších. Ve snaze přizpůsobit produkt peněžence někdy vznikají pod věhlasnými značkami ukrutné paskvily, co bych se styděl vzít na grilovačku..
Nedávno jsem slyšel hrát velké, asi tak dvacet let staré třípásmové soustavy Community, dovezené tehdy ze Švýcarska. Osazení 15"+10" na krátkém zvukovodu+hliníková horna odhadem 90x40 s 1" driverem, vnitřní objem asi tak 200L. Kuchal jsem je jen kvůli výměně vyžvejkaných XLR za Speakony a až když jsem uviděl tu výhybku pochopil jsem, proč tak nádherně hrajou. Výhybka byla na DPS na misce na tři patra, kvanta všelijakých speciálních axiálních žárovek, hromada tlumivek a MKP kondenzátorů, 20W odpory, snad i nějaký bimetal a diody jsem tam zahlédl či co to bylo, dohromady tak 45 součástek, možná víc. Reproduktory neměly vůbec žádné označení ani razítko, ta 15" byla měkký poddajný dlouhozdvihový reproduktor, něco jako bývalá EVM15B ProLine.
Ale obávám se, že podobné bedny by sice dokázali vyrobit, ale dneska už by je nedokázali prodat.