Fórum
Já zas nedám dopustit na D.A.I.S.Y.
Mám dva diverzitní dvoukanály DS2 a jednu DS1, k nim orig mikrofony Zeck DSMIC /vložky jsou v tom Beyerdynamic tuším č.767/. Dosah v průměrně volném terénu kolem 2km, v budovách nevím na metry, ale spolehlivě projde přes čtyři železobetonová patra, žádné šumy apod, squelch to má výborný, pokud zcela ojediněle dojde k výpadku, bezchybně zavře, žádný šum či sykoty. Kvalita i odolnost proti vazbě a přebuzení nadprůměrné, zpívali do toho už Leona Machálková, Lucie Bílá, Bára Basiková, kvanta dalších a i sám Mistr, všichni naprosto spokojeni. Výdrž vysílače na 9V alkaliku je cca 20hod., "pravý" symetrický výstupy s výstupní úrovní až 0dBu. Vysílač je zcela univerzální, má hrubou regulaci vstupní úrovně, dá se použít třeba ke kytaře, nebo jej prostě zarazit do XLR výstupu na mixu a vytvořit tak bezdrátovou přenosovou linku o úrovni 0dBu, což jsem už mockrát použil pro buzení vzdálených vykrývacích systémů.
Jediné, co mi na tom kdy vadilo, je, že plastový vysílač s XLR konektorem nedrží v mikrofonu DSMIC tak pevně, aby to utvořilo jednolitý celek a je nutno to pro zpevnění přelepit černou páskou.
Kdyby jste někdo někde uviděli, že někdo prodává DAISY systému VR6 /modulární systém s anténním sdružovačem, 6ks do racku 2U/, dejte mi vědět. Sice se už delší dobu vyhrožuje, že pásmo VHF bude obsazeno jinými službami, ale podle inspektorátu radiokomunikací to v nejbližších deseti letech nehrozí, dokud totiž nebude kompletně dokončena digitalizace TV, budou muset zůstat v chodu retranslačky a vykrývače, které až na výjimky jedou ve VHF pásmu, takže až do poslední chvíle bude muset zůstat volné.