Fórum

Petr V.
27.09.2009 13:51
#53324 detail odpovědět

Já jsem ten malý třípásmový kompaktík dělal na zakázku pro jednu plesovou kapelu. Mají pult na podiu a běžné dvoupásmová sestava se jim nelíbila.Chtěli srozumitelný zpěv za všech podmínek. Tomu hodně pomůže právě definované vyzařování středních frekvencí. No a muselo to být pasivní. Původně jsem si myslel,že to dám volně k dispozici,ale v té době nebyl k mání zvukovod s odladěným fázovým korektorem.Kdybych dal na internet schéma celé výhybky - ta měla v konečné verzi asi 40 součástek - vznikalo by při DIY stavbě x kusů originálů s růnými vlastnostmi. Nakonec jsem realizoval ještě dva páry těchto beden a pokud vím tak hrají dodnes.Používají je na ozvučování spíše menších akcí a klidnějších žánrů.
Co se týká velkého třípásma 15\\\" 10\\\" 1,4\\\",tak to je bedna u které jsem si jako kritérium stanovil zvuk KF650z. Ty mám k dispozici ,takže srovnávat jsem mohl kontinuálně.Myslím,že jsem se dost přiblížil a dosáhl asi maxima toho, co mi biamp v této koncepci dovolí. Bohužel se hmotností toho moc neudělám.Jediný ferit je 15\\\" a jeho výměna za neodym není adekvátní náhradou, navíc úspora hmotnosti není nijak výrazná asi 4kg....