Fórum
Petr V. , Frantik: Bohůžel s váma musím naprosto souhlasit, úroveň škol je děsivá. Nejlépe se daří těm vychcánkům co sháněj starší testy, opisujou jak se dá, učej se básničky z knížek nazpaměť a učitelům pěkně přitakávají. Problém je, že se do nás škola snaží nacpat mnohem a mnohem více znalostí, než to bylo třeba před 30/40 ti lety, a tak i ti, co se snaží se něco naučit se prostě nevyhnou sem tam nějakýmu tomu básničkování, a staršímu testu, staženého z webu dostuduj cz. :(.
Zkoužka vypadá stylem: písemka přibližně stejná jako loni..., ústní zkoužka není žádná nebo jenom jakási parodie. Každej zkoušející to chce mít hlavně už za sebou, a tak je většině fuk, jestli tomu člověk rozumí nebo ne. Hlavně aby odříkal co má a šel už rychle pryč. Neplatí to paušálně, ale dost často se s tím setkám.
I já jsem si zakoupil tu proklívanou Moderní radiotechniku od Žaluda a Dobeše, mimo jiné proto, že jsem od autorů dostal slevu 300kč:). Když si ji otevřete, tak zjistíte že to není žádná učebnice, ale souhrn všeho možného z rádia. Je to určeno hlavně pro lidi, co to znají a potřebujou si jen občas něco připomenout. Je tam dost drobných chyb, a mnohdy(né podle mě) úsměvné vysvětlování. Avšak jak píšu, je to jenom jakýsi slovník pojmů. Musíte to už znát předem. Z tý knížky je to dost často k nepochopení....což je logické, tolik věcí se tam podrobně nevejde-prostě průřez, seznam....apod.
Nejlepší českou učebnicí jsou skrypta a učebnice pro VŠ.....zatím jsem se setkal jen s dobrými. Můžu klidně zájemce odkázat. Mám se spoustou z nich vlastní zkušenost.